Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 2261 021917
Ακολουθήστε μας: facebook instagram
Μπάνιο

ΜΕΝΟΥ

ΣΤΡΩΜΑ BABYCLOUD HM642.01 BONELL SPRING 60X120 ΛΕΥΚΟ

69,90€

Κωδικός Προϊόντος

HM642.01
Διαθέσιμο από 4 έως 10 ημέρες
Προσθήκη Προσθήκη
  • Περιγραφή
  • Χαρακτηριστικά
Στρώμα BABYCLOUD με συνεχόμενα ελατήρια(bonnell)-διπλής όψης 60x120 εκ

Η σημασία του ποιοτικού ύπνου στα βρέφη και στα παιδιά είναι μεγαλύτερη ίσως και από αυτή την ενηλίκων. Τα παιδιά, άλλωστε, κοιμούνται περισσότερο από τους μεγάλους ακριβώς επειδή βρίσκονται σε διαρκή κίνηση. Η σωστή ξεκούραση βοηθάει στην άρτια ψυχική και νοητική ανάπτυξη του παιδιού, αλλά φυσικά και στην σωματική. Είναι, μάλιστα, πολύ πιο σημαντικό για τα παιδιά να έχουν ένα στρώμα που θα υποστηρίζει σωστά την σπονδυλική στήλη κατά την διάρκεια του ύπνου γιατί βρίσκονται στην φάση της ανάπτυξής τους, και ένα λάθος στρώμα μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμες μυοσκελετικές βλάβες. ’ρα, ο πιο σημαντικός παράγοντας για τον σωστό ύπνο των παιδιών, είναι το στρώμα.
Γενικά, το στρώμα πρέπει να είναι καινούριο, ανατομικό και να εφαρμόζει σωστά στο κρεβάτι χωρίς να αφήνει ανοίγματα μεγαλύτερα από 4 εκ, που θα μπορούσε να παγιδευτεί το μωρό καθώς κοιμάται.

TIP: Καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε κάποιο επίστρωμα με αφρώδη υλικά επάνω από το στρώμα για ακόμα πιο ποιοτικό ύπνο των παιδιών. Επίσης, εξαιτίας του γεγονότος ότι τα παιδιά συχνά «βρέχουν» το στρώμα στον ύπνο τους, και φυσικά αυτό δεν είναι καλό για το στρώμα, συνιστάται η χρήση ενός αδιάβροχου καλύμματος, το οποίο θα προσφέρει και προστασία από αλλεργίες και γενικά θα είναι αντιμικροβιακό.

Το συγκεκριμένο παιδικό στρώμα είναι κατασκευασμένο με την παραδοσιακή και πιο ανθεκτική κατασκευή στρωμάτων. Αποτελείται από πολλαπλά ελατήρια του ίδιου τύπου και σκληρότητας, ενωμένα σε ένα πλέγμα. Αυτό το πλέγμα αποτελεί την καρδιά του στρώματος και είναι υπεύθυνο για το πώς θα διανεμηθεί το βάρος. Τα στρώματα Bonnell, είναι συνήθως πιο σκληρά από στρώματα με ανεξάρτητα ελατήρια pocket και στρώματα foam.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: (για μεγαλύτερη λεπτομέρεια δείτε και την αντίστοιχη φωτο)
Διαστάσεις: 60x120 εκ.
Ύψος στρώματος: 22 εκ.

Λεκτικό διάγραμμα στρώματος:

- Ύφασμα ζακάρ
- Μια στρώση ύφασμα 90γρμ/μ2
- 0,8εκ αφρολέξ μαλακής προς μέτριας σκληρότητας
- Βαμβακερή βάτα 15γρμ/μ2
- 1,8εκ αφρολέξ μέτριο προς σκληρό 22dns
- Σκληρή βάτα 1200γρμ/μ2
- αφρολέξ πλαισίου μέτριο προς σκληρό 22dns
- μέτριος προς σκληρός κετσές 22dns
- Συνεχόμενα ελατήρια bonnell
- Σκληρή βάτα 1200γρμ/μ2
- 1,8εκ αφρολέξ μέτριο προς σκληρό 22dns
- Βαμβακερή βάτα 15γρμ/μ2
- 1εκ αφρολέξ μαλακής προς μέτριας σκληρότητας
- Μια στρώση ύφασμα 90γρμ/μ2
- Ύφασμα ζακάρ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ:

Η επιφάνεια του στρώματος είναι από ύφασμα Ζακάρ. Το ζακάρ είναι ουσιαστικά ένα είδος (μια τεχνική) πλεξίματος. Το όνομα “ζακάρ” οφείλεται στον Joseph Marie Jacquard, ένα έμπορο από την Γαλλία. Ο Jacquard στις αρχές του 19ου αιώνα εφηύρε μια πρωτοποριακή νέα μορφή αργαλειού. Ο νέος αυτός αργαλειός επέτρεπε την δημιουργία σχεδίων κατά την διάρκεια της πλέξης των υφασμάτων. Προς τιμήν του εφευρέτη του νέου αυτού είδους αργαλειού το μηχάνημα πήρε το όνομα Jacquard (ζακάρ στα Ελληνικά). Με την πάροδο των χρόνων η έννοια της λέξης ζακάρ έγινε περισσότερο γενική και δεν αφορά το μηχάνημα του Jacquard κυριολεκτικά, πλέον χρησιμοποιείται για να περιγράψουμε τα υφάσματα που είναι κατασκευασμένα με αυτή τη τεχνική. Δηλαδή με πλέξη που επιτρέπει την δημιουργία σχεδίων πάνω στο ύφασμα από το ίδιο νήμα και με το ίδιο ή διαφορετικό χρώμα.

Μετά, υπάρχει μια στρώση ύφασμα και μία στρώση αφρολέξ.
Κάτω από αυτές υπάρχει μια βαμβακερή βάτα από χοντρό και βαρύ βαμβακερό ύφασμα.
Μετά, υπάρχει άλλη μια στρώση αφρώδους υλικού και μια στρώση σκληρής βάτας.

Περιμετρικά, υπάρχει μια στρώση σταθεροποιητικού αφρολέξ και μια στρώση σκληρού κετσέ για μεγαλύτερη ευστάθεια.
Η καρδιά του στρώματος αποτελείται από 119 συνεχόμενα ελατήρια bonnell ανά μ2.
Από την άλλη πλευρά υπάρχουν πάλι μια σειρά από υλικά όπως έχουν περιγραφεί, και φαίνονται στο λεκτικό διάγραμμα.
Να έχετε υπόψη σας ότι το στρώμα είναι διπλής όψης, οπότε έχετε την δυνατότητα να το αναποδογυρίζετε ανάλογα τις επιθυμίες σας.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ:
•Βγάζετε περιοδικά το στρώμα σας στο ήλιο για σωστό αερισμό
•Αφήνετε καθημερινά ανοιχτά παράθυρα για 30 λεπτά για να απομακρυνθεί η υγρασία, κυρίως κατά τη διάρκεια του χειμώνα που είναι και η βασική αιτία κακοσμίας του στρώματος
•Να μη λυγίζετε το στρώμα γιατί υπάρχει κίνδυνος παραμόρφωσης και καταστροφής
•Να μην χρησιμοποιείται ως “τραμπολίνο” από τα παιδιά
•Να το διατηρείτε στεγνό
•Να πλένετε τα σεντόνια σε υψηλές θερμοκρασίες και να τα σιδερώνετε καλά, ώστε να εξοντώνονται οι διάφοροι μικροοργανισμοί και να τα τοποθετείτε στεγνά πάνω από το στρώμα
•Να μη σιδερώνετε πάνω στο στρώμα
•Να το προστατεύετε από υγρά και να το καθαρίζετε τοπικά μόνο με ειδικά καθαριστικά
•Η βάση του στρώματος πρέπει να είναι χωρίς προεξοχές, καμπυλώσεις και εξογκώματα. Θα πρέπει να είναι σε μια ευθεία επιφάνεια

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:
Τα στρώματα με συνεχόμενα ελατήρια τύπου bonnell, έχουν το χαμηλότερο κόστος σε σχέση με τα υπόλοιπα στρώματα της αγοράς και μπορούν ευκολότερα να αντικατασταθούν έτσι ώστε ανά τακτά διαστήματα να έχετε συνεχώς καινούριο στρώμα. Τέλος, το συγκεκριμένο στρώμα διαθέτει 4 βαλβίδες εξαερισμού για καλύτερη κυκλοφορία αέρα στο εσωτερικό του στρώματος.
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας. Μάθετε περισσότερα για τα προσωπικά δεδομένα εδώ.